štvrtok , 7 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Oznamy / POZOR! – FIGYELEM!

POZOR! – FIGYELEM!

POZOR! - FIGYELEM! policia 2 1  3

A rendőrség figyelmezteti a polgárokat – elsősorban a szépkorúakat – , hogy a Szlovákiában jelenleg zajló lakás- és népszámlálás kapcsán fokozott óvatosságal járjanak el, nehogy csalók áldozataivá váljanak. A lakás- és népszámlálás első köre, melyben mindenki maga tölthette ki az interneten található elektronikus formában közzétett kérdőíveket, 2021. március 31-én lezárult. Ha önnek valamilyen okból nem állt módjában saját maga kitöltenie  az íveket, az ún. asszisztált népszámlálás keretében – 2021. április 1-je és 2021. október 31-e között – mindezt még megteheti, melyhez telefonon kérhet segítséget.

Ahhoz, hogy mindezek során ne váljanak csalók áldozatává, tartsák szem előtt az alábbiakat:

  • Amennyiben az asszisztált népszámlálás keretében segítségre van szüksége, informálódjon erről az önkormányzati szerveknél!
  • Ha hivatalosan kirendelt asszisztens segítségét veszi igénybe, az illetőnek minden esetben rendelkeznie kell a település által kiadott azonosító igazolvánnyal.
  • A segítő csak abban az esetben keresheti fel önt az otthonában, ha erről előzetesen telefonon egyeztettek.
  • A telefonos egyeztetés során kérje, hogy segítője adja meg önnek vezeték- és keresztnevét!
  • Semmilyen körülmények között ne engedjen be idegeneket az otthában, főleg nem olyanokat, akik előzetes egyeztetés nélkül jelennek meg, és népszámlálási biztosoknak adják ki magukat!
  • Ha gyanítja, hogy csalók próbálkoznak visszaélni a helyzettel, azonnal jelezze ezt a rendőrség segélyhívóján, a 158-as telefonszámon!

Môže Vás to tiež zaujímať...

OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

Oznamujeme občanom, že dňa 17. júna 2022 (v piatok) sa v rámci separovaného zberu odpadu uskutoční …