štvrtok , 7 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Oznamy / PODVODNÍCI! – CSALÓK!

PODVODNÍCI! – CSALÓK!

PODVODNÍCI! - CSALÓK! policia 1  2

A rendőrség figyelmezteti a polgárokat – elsősorban a szépkorúakat -, hogy fokozott elővigyázatossággal kezeljék azokat a telefonos vagy személyes megkereséseket, melyek során ismeretlen személyek, különböző indokokkal, anyagi támogatást kérnek tőlük. A csalók egy része a koronavírus-fertőzés elkerülésének illetve gyógyításának ígéretével próbál meg pénzhez jutni.

Ne higgyenek azoknak a telefonálóknak, akik magukat a közegészségügy dolgozóinak vagy orvosoknak adják ki, a személyazonosságuk igazolása nélkül!

Szintén csalásról lehet szó, amikor ismeretlen személyek azzal az indokkal próbálnak meg pénzt kérni önöktől, hogy egy olyan közeli hozzátartozójuknak volna pénzügyi segítségre szüksége, aki súlyos állapotban van, oltásra van szüksége, vagy lélegeztetőgépre kapcsolták!  

Ha ilyen vagy hasonló esetben fölmerül önökben a gyanú, hogy csalók áldozatává váltak, azonnal hívják a rendőrség segélyhívóját a 158-as telefonszámon!

Semmiképp se utaljanak át konkrét számlaszámra pénzt ismeretlen személyek telefonhívása alapján, még akkor sem, ha az önök egyik hozzátartozóján való segítségre kéri, és első hallásra meggyőzőnek tűnik! Ilyen esetekben mindig győződjenek meg a tényekről, akár úgy, hogy felhívják a szóban forgó rokont, vagy úgy, hogy azt az intézményt keresik meg, amely munkatársának a telefonáló kiadta magát!  

Semmiképp se fogadják el idegen, önök számára ismeretlen személyek segítségét, akik váratlanul keresték fel önöket, és semmiképp se engedjék be őket otthonaikba!

Môže Vás to tiež zaujímať...

OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

Oznamujeme občanom, že dňa 17. júna 2022 (v piatok) sa v rámci separovaného zberu odpadu uskutoční …