pondelok , 4 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Správy / TISZTELT KIRÁLYHELMECIEK!

TISZTELT KIRÁLYHELMECIEK!

TISZTELT KIRÁLYHELMECIEK! 145678935 462845191414432 6676946960051042833 n

Tisztelt Polgárok!

A város vezetéséhez egyre több kérdés érkezik azzal kapcsolatosan, hogy ha 2021. február 8-a után is kötelező lesz a munkába járáshoz új, negatív, antigénes tesztre, akkor az ilyen tesztelést hol, és milyen körülmények között végezteti el az önkormányzat. Ezért fontosnak tartom megosztani Önökkel a jelenleg rendelkezésemre álló információkat.

Az ezzel a kérdéssel összefüggő legalapvetőbb és legfontosabb tény, hogy Királyhelmec jelenleg mindössze 1000 darab teszt birtokában van. Tudomásom szerint ennél többel egyetlen környékbeli település sem rendelkezik. Mégis azt kell mondanom, ha a kormány az érintettek figyelmeztetése ellenére is úgy dönt, hogy jövő héten megnyittatja az egyes oktatási intézményeket, akkor az előzetes becslések szerint a rendelkezésünkre álló 1000 tesztet gyakorlatilag teljes egészében erre a célra kell fordítanunk. A helyzet megoldása érdekében ma tájékoztatást kértem a járási szervektől. Használható információval azonban ők sem tudtak szolgálni.                                                                                      

Tisztelt Királyhelmeciek!

Felelősségel kijelenthetem, hogy városunk – ha ilyen jellegű utasítást kap – emberileg, műszakilag és szakmailag készen áll egy újabb tesztelés elvégzésére. Azt, hogy képesek vagyunk megoldani nehéz helyzeteket, azt hiszem, az elmúlt két hétvégén bőségesen bizonyítottuk. A lehetetlent – azaz, tesztek nélkül tesztelni – azonban még a legjobb szándékkal rendelkező, legelkötelezettebb emberek sem tudják megvalósítani. Persze, felelőtlen, átgondolatlan, populista bejelentéseket bárki, bármikor képes tenni, főleg akkor, ha másnap az általa elmondottaknak akár az ellenkezőjét is ugyanolyan nyugalommal, szemrebbenés nélkül mondhatja el a kamerákba. Én ezt az eljárást eddig sem tartottam követendőnek, és a jövőben sem tartom elfogadhatónak. A kimondott szó és a polgárok bizalma másra kötelez minket. Egy olyan nehéz időszakban, amilyet manapság élünk, pedig mindez hatványozottan igaz kell, hogy legyen minden közhivatalt vállaló és betöltő személyre.

Pataky Károly, polgármester

Môže Vás to tiež zaujímať...

UVÍTANIE DETÍ – BABAKÖSZÖNTŐ (VIDEO)

Like Dislike