streda , 6 júla 2022
husk
Najnovšie správy

COVID-19

Tisztelt Királyhelmeciek!

Tájékoztatom Önöket, hogy a hét végén, 2021. február 13-án és 14-én városunkban újra antigénes tesztelést szervezünk. Az esemény helyszínein és lebonyolítási rendjén nem változtatunk, minden ugyanott és ugyanúgy zajlik majd, mint a múlt héten. Tesztelés a Kossuth utca 580/56-os szám alatt (a szlovák iskola épületében), Kossuth utca 99-es szám alatt (a városi hivatal földszintjén), valamint a Hunyadi utca 1256/16-os szám alatt (a Helmeczy Mihály Alapiskola épületében) lesz. A mintavétel minden helyszínen reggel 8 órától este 19 óráig zajlik, ebédszünetet 12:30-tól 13:30-ig tartanak. Online regisztrálni – 2021. február 11-e délutánjától – a város honlapján – a www.kralovskychlmec.org oldalon – lehet szombatra és vasárnapra is, a reggel 8 és a délután 17 óra közötti időszakra. Ez után – 17 és 19 óra között – mindkét nap, mindhárom helyszínen, újra előzetes regisztráció nélkül is fogadjuk a polgárokat. A pénteki nap folyamán ugyanúgy, mint egy héttel korábban, leteszteltetjük a városi intézmények dolgozóit is.

Tisztelt Királyhelmeciek!

Végezetül engedjenek meg nekem néhány személyes megjegyzést. Tökéletesen megértem minden olyan ember érzéseit és lelkiállapotát, akiknek már elege van abból, hogy hetente tesztelésre kell járniuk. Ez mindenki számára pszichikailag és fizikailag is megterhelő dolog. Remélem, el tudják képzelni, hogy egy-egy ilyen antigénes tesztelés mekkora megterhelést ró azokra, akik az akció(k) megszervezésében és lebonyolításában vesznek részt. A „mindentudó“ internetes kritikákból ugyanis néha már azt a következtetést vonom le, hogy vannak a városunknak olyan lakosai, akik azt hiszik, a mintavételezés helyén magától világít a villany, magától működik az internet, magától fűt a kazán, és kollégáimnak sincs jobb dolguk hétvégente, mint hogy családjaiktól távol, több, mint 12 órát töltsenek védőfelszerelésben a mintavételezéssel, vagy az adatok feldolgozásával. Ezek a „szakemberek“, akik kéretlenül osztják az észt, és mindennel és mindenkivel elégedetlenek, valószínűleg meg vannak győződve arról, hogy a fertőtlenítő szerek megvásárlása, az online-regisztrációt lehetővé tevő program kidolgozása, vagy a veszélyes hulladék elszállítása nem kerül pénzbe, s vélhetően abban is biztosak, hogy a városvezetés mindig, minden információt és támogatást időben megkap a hivatalos szervektől, s az esetleges gondokról csupán a mi hozzá nem értésünk és lustaságunk tehet.

Tisztelt Barátaim!

A nélkül, hogy ezeket az állításokat tételesen cáfolnám, inkább csak annyit mondanék: kollégáim hétről hétre, sokszor erejükön felül, mindent megtesznek azért, hogy eleget tegyenek azoknak a központi utasításoknak, melyeknek néha ők maguk sem látják az értelmét. Mivel nem vagyok járványügyi szakember, én sem kezdenék arról filozofálni, hogy van-e, vagy nincs értelme országos tesztelésekkel védekezni a betegség ellen. Számomra, számunkra a tesztelés megtartásának, vagy elszabotálásának a kérdése másként fogalmazódik meg. Ha nem teszteltetünk, nem a politikai nézetünket nyilvánítjuk ki, nem szakmai érveket vagy ellenérveket fogalmazunk meg, hanem arról döntünk, hogy ha – bármilyen okból, de – zárva maradnak a mintavételi helyek, akkor Önök, családapák, családanyák, kenyérkeresők hétfőn – negatív teszt hiányában – nem mehetnek dolgozni. S ezt mi, a köz szolgálatára felesküdött emberek, egyszerűen nem engedhetjük meg!

Pataky Károly, polgármester

Môže Vás to tiež zaujímať...

SMÚTOČNÝ OZNAM – GYÁSZJELENTÉS

S hlbokým zármutkom oznamujeme občanom, že Gabriel Timko vo veku 62. rokov zomrel. Rozlúčka so zosnulým  …