streda , 6 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Oznamy / NEGATÍV TESZT NÉLKÜL

NEGATÍV TESZT NÉLKÜL

Negatív teszt nélkül a kijárási tilalom idején csak az alapvető élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodási szerek, gyógyszerek, üzemanyag és állattápszer vásárlására nyílik lehetőség. Ugyancsak kivételt képez a halaszthatatlan orvoslátogatás, vagy megelőző orvosi vizsgálaton való részvétel, illetve közeli hozzátartozó oda- és visszakísérése. Kivételt élveznek a 10 évesnél fiatalabb gyerekek is.

Negatív teszteredmény nélkül is részt lehet venni közeli hozzátartozó temetésén, vagy keresztelőn, illetve lehet házasságot kötni. Vonatkozik a kivétel a gondozásra szoruló közeli személyről, rokonról való gondoskodásra, valamint kutyasétáltatásra a lakóhelytől számított 100 méteres távolságon belül, illetve a gazdasági állatokról való gondoskodásra.

A szülők elkísérhetik óvodába vagy bölcsődébe, továbbá az alapiskolák nulladik, 1-4. évfolyamába járó gyermekeiket, illetve a speciális nevelési igényű gyermekeiket iskolába vagy a nevelési tanácsadást biztosító intézményekbe és onnan haza.

A kijárási tilalom nem vonatkozik azokra sem, aki átestek a koronavírus-fertőzésen és erről három hónapnál nem régebbi keltezésű igazolásuk van, továbbá akiket az augusztus elsejétől október 15-ig terjedő időszakban diagnosztizáltak.

Ugyancsak kivételt képeznek azok a személyek, akik számára az egészségi állapotuk vagy annak kontraindikációja nem teszi lehetővé a teszt elvégzését, továbbá a súlyos vagy középsúlyos mentális károsodással élők, az autisták, a született vagy szerzett immunhiányos személyek, illetve a daganatos betegségben szenvedők.

Môže Vás to tiež zaujímať...

OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

Oznamujeme občanom, že dňa 17. júna 2022 (v piatok) sa v rámci separovaného zberu odpadu uskutoční …