streda , 6 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Správy / NAPÍSALI O NÁS – RÓLUNK ÍRTÁK

NAPÍSALI O NÁS – RÓLUNK ÍRTÁK

Ebrendészeti ellenőrzést tartottak Királyhelmecen

Háztól házra jártak a városi rendőrök

2020. január 30. csütörtök – 19:00
Átfogó ebrendészeti ellenőrzést tartottak a városi rendőrök január 30-án a Vásártér utcában. Akinél hiányosságot találtak, figyelmeztetést kapott.

A városi rendőrök ma végigjárták Királyhelmec egyik településrészét. A kutyatartás szabályait ellenőrizték, kérték az ebek veszettség elleni oltását igazoló papírokat, és megnézték, hogy ültettek-e azonosító chipet az állatba. A kutyaadó befizetésével kapcsolatos tartozásokra a városi hivatalból kapott lista alapján tudták figyelmeztetni az érintetteket. A szabálytalankodóknak két hét áll rendelkezésre a kutyaadó-tartozás rendezésére, valamint a hiányzó chipek pótlására. A rendőrök négy gazdátlan ebet fogtak be az utcában, ezek a nagykaposi menhelyre kerültek.

Jozef Kalapos, a Királyhelmeci Város Rendőrség parancsnoka hírportálunknak elmondta, munkatársai január elejétől látják el az ebrendészeti feladatokat, ez idő alatt már 19 kóbor állatot sikerült befogniuk. (Tavaly egész év alatt összesen 37 gazdátlan ebet szállított el a városból egy megbízott cég – a szerk. megj.) A rendőrparancsnoktól megtudtuk, Királyhelmecen további „razziákra” számíthatnak a lakosok. Elsőként a nagyobb gondot jelentő városrészeket veszik célba. Ilyen pl. a Bolyi utca és a Kossuth utcán található két panelház környezete, ahol az elmúlt hetekben több kutyát is befogtak.

NAPÍSALI O NÁS - RÓLUNK ÍRTÁK 20200130 095700NAPÍSALI O NÁS - RÓLUNK ÍRTÁK 20200130 095709NAPÍSALI O NÁS - RÓLUNK ÍRTÁK 20200130 100003Hazánkban tavaly november óta törvény kötelezi a kutyatulajdonosokat ebük chippelésére, ennek elmulasztása komoly büntetést von maga után. „A razzia során kiderült, hogy az ellenőrzött kutyák közül egy sem rendelkezett chippel, és akadtak jópáran, akiknek adóhátralékuk volt. A gazdák két hetet kaptak arra, hogy pótolják a hiányosságokat. A határidő letelte után természetesen újabb ellenőrzést tartunk. Azok, akik elmulasztják kötelességük teljesítését, büntetésre számíthatnak. A chippel nem rendelkező ebeket elszállítjuk” – mondta a rendőrparancsnok. Hozzátette, további ellenőrzésekre számíthatnak a város többi területén élők is.

A városi rendőrök közül ketten tavaly elvégeztek egy tanfolyamot, így január elsejétől ők is elláthatják az ebrendészeti feladatokat Királyhelmecen. Az önkormányzat a munkájukhoz minden szükséges eszközt biztosított. „Az elsőrendű cél, hogy a Királyhelmec utcáin kóborló gazdátlan ebek lehetőleg mindegyikét befogják, és ezáltal a városban ez a probléma megoldódjon. Látva az eddigi eredményeket okkal bízhatunk abban, hogy városunkban rövid időn belül megszűnnek a kóbor kutyák okozta gondok” – tájékoztatott Pataky Károly polgármester.

(bumm, mhk)

Môže Vás to tiež zaujímať...

CHLMECKÉ NÁZORY – KIRÁLYHELMECI NÉZETEK

Like1 Dislike