streda , 6 júla 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Oznamy / OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

Kráľovský Chlmec je pripravený na zimu

            Technické služby už umiestnilo na viacerých miestach kontajnery, ktoré obsahujú posypový materiál. V skladoch nahromaždili väčšie množstvo protisklzového materiálu, soli a štrkovej zmesi. Na traktor namontovateľný mechanizmus umožňuje posypovať potrebné plochy. V tomto roku k vozovému parku zakúpili aj nový multifunkčný stroj na odstraňovanie snehu z ciest, chodníkov a parkovísk a v lete ho môžu používať na zavlažovacie a zametacie vozidlá a opravy drobných asfaltových chýb. V budúcnosti ich možno rozšíriť po vytvorení vchodných finančných podmienok. V zimných mesiacoch závod udržiava pohotovostný pripravenosť podľa rozdelenia v zónach, kde sa uprednostňujú miesta, kde sa pohybuje veľa ľudí: autobusové zastávky, školy a lekárske kliniky, zjazdovky a prechody pre chodcov. Potom nasledujú hlavné cesty a pri nich tiahnuce sa chodníky a následne sa čistia chodníky pri bytovkách a v konečnom dôsledku nasledujú najmenej frekventované chodníky. V prípade potreby môžu požiadať o pomoc externú spoločnosť, ktorá môže mestu pomôcť s väčšími strojmi a vozidlami schopnými prepravovať sneh.

Királyhelmec felkészült a télre

A műszaki ellátó és szolgáltató osztály munkatársai a település több pontján már kihelyezték azokat a tárolóedényeket, melyekből a járdák szórásához szükséges anyagot tartják. A raktárakban elegendő mennyiségű csúszásmentesítő anyagot halmoztak fel, és ha szükséges, az elhasznált mennyiséget folyamatosan pótolni tudják. Az ipari só és a kavics keverékét már tavaly is traktorra szerelhető szóróberendezéssel szállították ki. A gépparkban lévő traktorok, hóekék, munkagépek és rakodók mellé az idén két új multifunkciós gépet is beszereztek. Ezekre a téli hónapokban hóekét, hóseprőt és kisebb sószórót szerelhetnek, eltakaríthatják a havat az utakról, járdákról és a parkolókból, nyáron pedig locsolóautóként és seprőautóként használhatják, valamint kisebb aszfalthibák javítása is megoldható velük. A hivatalvezető elmondta, a gépek ezen funkciói a későbbiekben – a megfelelő anyagi körülmények megteremtése után – bővíthetők. Királyhelmecen a közterület-fenntartó vállalatnak közel 30 kilométernyi városi utat kell tisztán tartania. A téli hónapokban az üzemben rendkívüli készültséget tartanak, a várost pedig havazáskor zónákra osztva tisztítják meg. A járdák tisztításában a közmunkások is részt vesznek. A munkákat a karbantartási ütemterv szerint végezik majd, aminek alapján prioritást élveznek azok a helyek, ahol sok ember fordul meg: a buszmegállók, az iskolák és orvosi rendelők környéke, a lejtős utcaszakaszok és a gyalogosátkelők. Ezt követik az első osztályú utak és a mellettük húzódó járdaszakaszok. Az ütemterv alapján a lakótömbök közötti területek és a kevésbé frekventált járdaszakaszok csak ez után kerülhetnek sorra. Ha szükséges, külsős cég segítségét kérhetik, mely nagyobb munkagépekkel és a hó elszállítására alkalmas járművekkel is segíteni tud a városnak.

OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02605OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02618OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02630OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02632OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02611OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02628OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02631OZNÁMENIE - ÉRTESÍTÉS DSC02604

Môže Vás to tiež zaujímať...

OZNÁMENIE – ÉRTESÍTÉS

Oznamujeme občanom, že dňa 17. júna 2022 (v piatok) sa v rámci separovaného zberu odpadu uskutoční …