utorok , 9 augusta 2022
husk
Najnovšie správy
Hlavná stránka / Správy / NAPÍSALI O NÁS – RÓLUNK ÍRTÁK

NAPÍSALI O NÁS – RÓLUNK ÍRTÁK

Karácsonyi gyűjtés a Királyhelmeci Közösségi Központban

Négy éve segítenek felnőtteknek és gyerekeknek a központ dolgozói

2019. november 22. péntek – 11:14
Királyhelmecen minden decemberben Mikulás-csomagokat, ruhát és egyéb adományokat osztanak, de más téren is segítséget nyújtanak.

BUMM-HÍR

A karácsonyi időszak közeledtével ismét használt ruhát, játékot, bútorokat és ajándékcsomagokat gyűjtenek a Királyhelmeci Közösségi Központban, ahol egyébként egész éven zajlanak hasonló akciók. Az adományokat évente több alkalommal osztják szét a hátrányos helyzetű családok között. Novemberben újra hasonló akciót indítottak a központ dolgozói, ezeket az adományokat decemberben osztják majd szét. A kezdeményezéshez már most nagyon sokan csatlakoztak.

Rudik Mária, a központ munkatársa hírportálunknak elmondta, az elmúlt négy évben sikerült behatóan megismerniük a központot látogatók családi helyzetét, így az év során összegyűlt adományok minden alkalommal a legjobb helyre kerülnek. „Minden gyűjtéskor akadnak olyanok, akik a ruhák mellett használt bútort is leadnak a központban, ezeket olyan családok kapják meg, amelyek arra leginkább rászorulnak. Kezdetben többször is meghirdettük a gyűjtést, erre azonban már nincs szükség, mert nagyon sokan érkeznek hozzánk adományaikkal, nemcsak Királyhelmecről, hanem a környező településekről is” – mondta Rudik Mária.

A közösségi központ látogatói más téren is segítséget kapnak. „Ügyfeleinknek gyakran nyújtunk segítséget a hivatalos ügyek intézésében. Mindent megteszünk, hogy ügyüket előremozdítsuk. Információkkal látjuk el őket, segítünk a hivatalos dokumentumok, levelek megírásában, telefonos megbeszéléseket intézünk, de akár a hivatalokba is elkísérjük őket. A város nemrégiben sikeresen pályázott, így öt új munkatársunk kifejezetten ezekkel az ügyekkel foglalkozhat. Ők azok, akik terepen is dolgoznak, vagyis ellátogatnak a családokhoz, hogy behatóbban megismerjék a helyzetüket, és felmérjék az igényeiket” – magyarázza Rudik Mária.

A közösségi központ működésére egyébként korábban egy sikeres pályázat útján nyert forrást a város. A programban vállalt szolgáltatások között szerepel a képességfejlesztő és felzárkóztató oktatás-nevelés, az információnyújtás, a betérők segítése a mindennapi ügyintézésben, a személyhigiénés és a környezettudatos magatartás fejlesztése, egyéb problémák rendezése, ezenkívül az életvezetéssel, a családi gazdálkodással, az egészségüggyel kapcsolatos tanácsadás, valamint a kulturális és a szabadidős programok szervezése is. Tavaly szeptemberben a központ épületét teljesen felújították. A korszerű épületbe nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is várják, akik lehetőséget kapnak a szabadidő hasznos eltöltésére, de segítséget kapnak a tanulásban is.

A közösségi központban minden év decemberében Mikulás-ünnepséget szerveznek a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek számára, akiket a „Mikulás” az önkormányzat által biztosított ajándékcsomaggal ajándékoz meg. A központ működésére kapott összegből az ott dolgozók a rászorulóknak alapvető élelmiszerekből, kozmetikai cikkekből ajándékcsomagot állítanak össze, amelyet a nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak ajándékoznak. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyerekek szórakoztatására is. Nyáron gyereknapi ünnepséget, szórakoztató rendezvényeket, nyári tábort, kirándulást szerveznek a rászoruló gyerekek részére, és a beérkezett adományokból gyereknapon is ajándékcsomaggal lepik meg őket.

bumm, mhk

Môže Vás to tiež zaujímať...

ŠTRAJKOVÁ POHOTOVOSŤ – SZTRÁJKKÉSZÜLTSÉG

Like Dislike